Алматы қаласы Білім басқармасының
"№23 мектеп-гимназия"
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі:
+7(727) 255–85–38
Есепші бөлімі:
+7(727) 255–86–78
Нашар көрушілер
нұсқасы
02
маусым
2014

Техникалык тапсырма

 

 

Орта білім беру ұйымдарында білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша көрсетілетін қызметтерді берушілерді таңдау жөніндегі

үлгілік конкурстық құжаттамаға

2-қосымша

 

 

Орта білім беру ұйымдарында білім алушыларды тамақтандыруды

ұйымдастыру бойынша көрсетілетін қызметтерді берушіні таңдау

бойынша конкурстық құжаттамаға

техникалық тапсырма

 

                      «№23МГ» КММ білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша көрсетілетін қызметті (бұдан әрі – көрсетілетін қызмет) Алматы қ. Сәтбаев көшесі 3а мекенжайы бойынша орта білім алушылардың жалпы саны 666 білім алушыны құрайды, оның ішінде жекелеген санаттағы білім алушылар 5, бюджет қаражаты есебінен тегін тамақтанатын бастауыш сыныпта білім алушылар 319.Білім алушыларды тегін тамақтандыруды ұйымдастыруға бюджет қаражаты есебінен бөлінетін сома 7717600 теңгені құрайды. Мерзімі 01.07.2014жылдан 31.12.2014 жылға дейін.

Перспективалық мәзірді конкурсты ұйымдастырушы оқушылардың жас ерекшеліктерін ескере отырып, құнарлылық, теңгерімділік, қауіпсіздік талаптарына сәйкес әзірлейді және халықтың санитариялық-эпидемиологиялық салауаттылығы саласындағы уәкілетті органмен келіседі.

 

Жеткізіп беруші қызмет көрсету кезінде келесі талаптарымен қамтамасыз ету керек:

-          Денсаулықпен қамтамасыз ету және сапасына кепілдеме беруді, тамақты дайындаудың барлық кезеңдерінде ереже мен санитарлы норманың сақталуы үшін жағдай жасау керек;

-          Жұмысқа қабылданатын тұлғалар аттестация мен гигиеналық дайындықтан өткен, денсаулығы бойынша рұқсаты бар болуы керек;

-          Әрбір қызметкерге жеке медициналық кітапшасының болуы;

-          Барлық қызметкерге медициналық тексерістен өз уақытында өту және түсу (медициналық мекемемен келісім шарт)

-          Күнделікті құжаттарды толтыру (брак журналы, қатты асқынған және іріңді ауруларды қарау журналы, т.б.)

-          Қызметкерлердің еңбек шарты Қазақстан Республикасының заңына, гигиеналық нормативке, санитарлы ережеге сай болуы

-          Қызметкерге бас киім және арнайы киіммен және үш жиынтықтан кем емес болуы

-          Жұмыс алдында күнделікті ревизия және желдеткіш, мұздатқыш,т.б. техниканың жөнделуімен қамтамасыз етсін;

-          Өндірістік құралдардың саны, ыдыстар, жуу құралдарының (ҚР рұқсат етілген), т.б. материалдық-техникалық жеткілікті болуымен;

-          Дезинфекциялық, дератизациялық, дезинфекция бойынша іс-шаралардың өткізілуі туралы акт өткізу

-          Санитарлық-ағартушылық жұмыстарды (дәріс, әңгіме, семинар) ұйымдастыру

-          Өрт сөндіру құралдарының болуыман қамтамасыз етсін. Ыстық тамақпен қамтамасыз ету бойынша тасымалдаушы бірінші рет қатысып отырған жағдайда кепілдеме затын ұсынуға құқылы.

-          Әкелінген азық-түліктер гигиеналық талаптарға сай болу керек, құжаттары мен оның сапасы мен қауіпсіздігі туралы құжаттар мен сақтау мерзімі мен сақтау тәртібі туралы мәлімет болу керек.

Қажетті құжаттар азық-түліктерді соңғы іс-жүзіне асырылғанға дейін сақталынуы керек.

-          Қызмет көрсету кезінде тамақтың азық-түлік негізінде сапасы туралы сертификаты болуы керек

-          Тағамның дәмін тексеріп болғаннан соң ғана тағам таратылысын. Тағамның сапасына бағаны үш адамнан құралған комиссия береді: медқызметкер, ас қызметкері, білім беру мекемесінің әкімшілік төрайымы (тағамның дәмін тамақ істелінген ыдыстан текереді). «Брак журналында» жарамсыз болған тағамдар санитарлы ереженің 2-қосымшасына  сәйкес тіркейді.Тағамның салмағы ас мәзірінде көрсетілген салмақпен бірдей болуы керек және гигиеналық нормативке сай болу керек, Тағады әзірлеу технологиясы бұзылған жағдайда, тағамның дайын болмау жағдайында таратылмайды.

-          Күнде мектеп медқызметкері ас қызметкерлерінің ашық жерлерін, денелерін, тамағын, дем алу мүшелерін тексеруден өткізеді.

-          Санитарлық ереженің 2-қосымшасына сәйкес ерекше жағдайда сақтауды қажет ететін азық-түліктердің сақталу мерзімі мен жағдайн бақылау мақсатында

-          Әрбір дайындалған тағамның технологиялық үрдісінің сақталуын тәулік дәмі алынуын бақылау мақсатынды. Тағамның тәулік дәмін таңдауды аспазшы санитарлы ереженің 8тармағы бойынша іс-жүзіне асырады. Тәулік дәмін таңдауды сақтау және сақтау жағдайын бақылауды медқызметкер жүзеге асырады.

-          Ыдыс-аяқтар, құрал-жабдықтар, саймандар,т.б. өндірістік заттар  қоғамдық тағам ұйымына ұсынылған, тағамдарға рұқсат етілген, санитарлы-эпидемиологиялық талаптарына сай болу керек.

-          Өндірістік аймақта орнатылған технологиялық және мұздатқыш құралдар жөнделіп тұру керек және жыл сайын тексеруден өткізілуі керек.

-          Қандайда бір техникалық құралдардың бірі бұзылған жағдайда ас мәзіріне  өзгертулер енгізілсін және өндірістік дайын тамақтар санитарлы ережеге сай болу керек.

-          Асхана құралдарының саны оқушы санына жеткілікті болуымен бір орындыққа кемінде үш жинақ есебінен  қамтамасыз ету міндетті хаты және құралдарды сақтау шкафы мен оларды жуу және дезинфекциялау ережесі санитарлы ережесінің талаптарына сай болу керек.

-          Тағам салынатын фарфорлы, шыны ыдыстар (тәрелке, пиала, саптыаяқ, кесе) қауіпсіз материалдарының талаптарына сай болу керек. Ас ыдыстары (шаңышқы, қасық, ас қасық) тотықпайтын материалдардан жасалынуы тиіс.

-          Ағаштан жасалған ұсақ ыдыстар, бөлшектелген тақтайлар, фанер мен пластмасадан жасалған тақтайшалар,  алюминийден жасалған ас құралдар, эмалі құртылған, сынған, жырығы бар ыдыстар тағам салуға қолдануға жіберлмейді.

-          Оқушылардың тамақтану кестесін сақтау

-          Кассалы аппартының болуы

-          азық-түлікті жеткізуді қамтамасыз ететін тұтынушылар құқығын қорғау басқармасы ұйымы берген арнайы автокөліктің болуы, Жүргізушы мен тасымалдаушылардың жеке медициналық құжаты болуы керек

-          мектеп тағамына жүзеге асыруға болмайтын тағамдарды жібермеу міндеті, сонымен қатар газдалған және алкогольсіз энергетикалық сусындарды, чипстарды, қатырылған тағамдардың және сағыздардың болмауын қадағалау міндеті

-          мектептің асханасында қажеттілігіне қарай жөндеу жұмысын жүргізу және жыл сайын өткізу міндеті

 

 

 

 

 

 

 

 

02.06.2014ж

 

 

«№23 мектеп-гимназия» КММ директоры  ____                                       __________ Нарбаева М.А. 

 


 

 

Орта білім беру ұйымдарында білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша көрсетілетін қызметтерді берушілерді таңдау жөніндегі

үлгілік конкурстық құжаттамаға

3-қосымша

 

                                                                                                                                                                                    

Конкурсқа қатысуға өтінім

(заңды тұлғалар үшін)

 

Кімге __________________________________________________________
                                                                         (конкурсты ұйымдастырушының атауы)

Кімнен ________________________________________________________
                                                                           (әлеуетті өнім берушінің толық атауы)

1. Конкурсқа қатысуға үміткер әлеуетті өнім беруші туралы мәліметтер:

Әлеуетті өнім берушінің заңды, почта мекенжайы және байланыс телефондары

 

Заңды тұлғаның банктік деректемелері (БСН, БСК), сондай-ақ заңды тұлғаға қызмет көрсететін банктің немесе оның филиалының толық атауы мен мекенжайы

 

Заңды тұлғаның бірінші басшысының Т.А.Ә.

 

 

2. _____________________________________________________________

                                                              (заңды тұлғаның толық атауы)

осы өтініммен _______________________________________________________          

                                                                (конкурстың толық атауы)

конкурсқа әлеуетті өнім беруші ретінде қатысуға ниет білдіреді және конкурстық құжаттамада көзделген талаптар мен шарттарға сәйкес ____________________________________________________________________

(қажетін көрсету керек)

қызмет көрсетуді жүзеге асыруға келісім береді.

3. _____________________________________________________________

                                                                (заңды тұлғаның толық атауы)

осы өтініммен заңнамада көзделген бұзушылықтардың жоқтығын растайды.

4. _____________________________________________________________

                                                                       (заңды тұлғаның толық атауы)

конкурстық құжаттамамен танысқанын және конкурсты ұйымдастырушыға және конкурстық комиссияға өзінің құқықтық қабілеті, біліктілігі, сапалық және ________________________________________ көрсетілетін қызметтердің

                                                 (қажетін көрсету керек)

өзге де сипаттамалары туралы дұрыс емес мәліметтерді бергені үшін жауапкершілігі, сондай-ақ Қазақстан Республикасының қолданыстағы заңнамасында көзделген өзге де шектеулерді сақтауы туралы хабардар етілгендігін растайды.

____________________________________________________________________

                                                                        (заңды тұлғаның толық атауы)

осы конкурсқа қатысуға өтінімде және оған қоса берілетін құжаттарда мұндай дұрыс емес мәліметтерді бергені үшін өзіне толық жауапкершілікті қабылдайды.

5. Осы конкурстық өтінім ___ күн ішінде қолданылады.

6. _____________________________________________________________

                                                                                (заңды тұлғаның толық атауы)

жеңімпаз деп танылған жағдайда, біз шарттың орындалуын қамтамасыз етуді шарттың жалпы сомасының үш пайызын құрайтын сомада енгізуге міндеттенеміз.

7. Конкурсқа қатысуға өтінім біздің арамыздағы міндетті шарттың рөлін атқарады.

 

Күні

 

Басшының қолы  _____________________ М.О.

                   (Т.А.Ә., лауазымын көрсету)

<p class="MsoNormal" style="margin-bottom: